APK

APK

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Als u een voertuig in uw bezit heeft, is het belangrijk om te weten óf en wanneer deze APK goedgekeurd moet zijn. Als uw voertuig APK-plichtig is, dan mag u niet rijden zonder geldige APK. Doet u dat wel, dan krijgt u daarvoor een boete van de RDW of de politie. Als u een ongeluk krijgt met een niet goedgekeurd voertuig, dan keert uw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit. Het is dus van groot belang om te weten wanneer uw voertuig APK- gekeurd moet zijn.

Wanneer moet mijn auto gekeurd zijn?

Als uw voertuig al eerder is gekeurd, dan kunt u de vervaldatum van de APK-keuring bekijken bij Voertuiggegevens raadplegen of u kijkt naar de datum die op het APK-keuringsrapport staat. Vóór deze datum moet het voertuig opnieuw goedgekeurd zijn. Als uw voertuig nog niet eerder is gekeurd, dan kunt u in het APK-keuringsschema zien wanneer uw voertuig voor het eerst APK gekeurd moet worden. Ook kunt u hieruit aflezen hoe vaak u uw voertuig moet laten keuren. Hier vindt u het APK-keuringsschema.

Wat kost een APK keuring voor mijn auto?

Keuringen worden tegenwoordig al aangeboden vanaf 10 euro bij grote autobedrijven. Deze lage bedragen worden alleen toegepast om mensen naar deze garages te lokken. Een gemiddelde APK keuring duurt ongeveer 30 tot 45 minuten en hierbij moeten dure middelen, gereedschappen en apparatuur gebruikt worden. Al deze middelen moeten uiteraard ook voorzien zijn van de juiste certificering. Bij ons verschillen de kosten voor een APK keuring per auto. Een standaard complete APK keuring kost 50 euro inclusief BTW en inclusief afmeldkosten bij RDW.

Wat is er bij deze standaard APK keuring is onbegrepen:

Dit standaard tarief geldt voor:

Aan dit standaard tarief kunnen kosten worden toegevoegd in sommige gevallen.

Bent u benieuwd wat er allemaal in deze APK-regelgeving staat en of uw auto wel aan de regelgeving voldoet? U kunt deze regelgeving gewoon zelf inzien door op onderstaande link te drukken
https://handboek.rdw.nl/